Menu
logo Gagliardi, logo Psychologisch advies Rotterdam
 • telefoon gagliardi psychologisch advies. 06-48255623
 • header afbeelding psychologisch advies gagliardi in Rotterdam/ Den Haag /Dordrecht
  selectie assessment Rotterdam/ Den Haag /Dordrecht, afbeelding van 2 passende puzzelstukjes
  text figcap

  Selectie assessment

  Organisaties zetten een selectie assessment in, in het kader van een sollicitatieprocedure. Vooral bij de sleutelposities kan een werkgever meer zekerheid willen hebben over de ware aard van een kandidaat. Daartoe kan bij Gagliardi Psychologisch Advies een selectie assessment aangevraagd worden. Het assessmentbureau werkt voornamelijk voor de regio Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en omgeving.

  Wat houdt een selectie assessment in?

  Het primaire doel van een selectie assessment is het achterhalen van diverse eigenschappen, competenties, gedrag, intelligentieniveau en kwaliteiten van een kandidaat. Daarmee kan een werkgever beter inschatten hoe succesvol een nieuwe werknemer zal functioneren. Een selectie assessment maakt duidelijk of een kandidaat geschikt is voor de functie, of hij bij de organisatie past of dat de bewuste manager wel een verantwoordelijke sleutelfunctie kan vervullen.

  Waarom een assessment?

  Er zijn meerdere soorten assessments die in de praktijk ingezet kunnen worden. Het hangt van de doelstelling van de persoon of opdrachtgever af waarom een bepaald type assessment afgenomen gaat worden. Voor leiderschapsfuncties op strategisch niveau is het belangrijk om duidelijk te weten of bijvoorbeeld bepaalde leiderschapskwaliteiten, communicatie skills en besluitvaardigheid voldoende zijn om een dergelijke zware functie te kunnen uitoefenen.
  Aan de hand van de wensen van de opdrachtgever, kan een assessment aan specifieke onderzoekspunten voldoen en wordt hier rekening mee gehouden. Op deze manier kunnen diverse talenten, capaciteiten, competenties en persoonlijke eigenschappen naar voren komen, om te kijken in welke mate deze bij een kandidaat aanwezig zijn.

  Uit welke onderdelen kan een assessment bestaan?

  Een assessment bestaat uit meerdere onderdelen. De meest toegepaste zijn:

  • Een biografisch interview
  • Capaciteitentesten
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • Tweegesprek/rollenspel
  • Praktijksimulatie
  • Presentatie
  • Postbakmethode

  Hoe verloopt een assessment programma?

  Een assessment programma beslaat een hele dag. Globaal gezien bestaat de dag uit gesprekken (interviews), testen, vragenlijsten en rollenspellen. Aan het einde van de dag volgt een nabespreking waarin de resultaten worden voorgelegd en de conclusies worden besproken. Binnen 5 werkdagen volgt de schriftelijke rapportage. Gagliardi Psychologisch Advies werkt onder de beroepscode van het NIP. Dat betekent dat de kandidaat recht heeft op eerste inzage. Nadat die akkoord heeft gegeven, wordt het assessment rapport naar de opdrachtgever doorgestuurd.
  Kijk ook bij ontwikkelassessment en loopbaan assessment voor meer informatie en aanmelding.

  Een assessment aanvragen?

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een assessment voor u zelf of voor uw organisatie? Doe gerust een vrijblijvende aanvraag en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

  Met een assessment een stapje verder naar de juiste persoonsanalyse

 • Adresgegevens

  Rotterdam

 • Contactgegevens

  telefoon: 06-48255623
  e-mail: gagliardi@loopbaanadvies-rotterdam.nl

  KvK-nummer: 60672706

 • Social media